Nekretnine Novi Sad
Povratak na sajt nekretnine-novisad.rs

Jeftini stanovi i u Novom Sadu

Realizacija projekta izgradnje jeftinih stanova u Srbiji trebalo bi da počne do kraja godine, a prvi korak će biti dodela besplatnih placeva, najavljeno je nakon razgovora premijera Aleksandar Vučić s predstavnicima građevinske industrije.

Kako je takođe ranije najavljeno, cena stanova bi bila između 350 i 400 evra kvadrat, kamata za otplatu tih stanova bila bi nešto veća od tri odsto, krediti bi se otplaćiva od 20 do 30 godina, a to znači da bi mesečna rata za stan od oko 80 kvadrata bila oko 120-130 evra. Stanove će moći da kupe sve zainteresovane porodice.

Takođe, stanovi se neće graditi u centru gradova, ali neće biti ni loši placevi. Takođe, najvljeno je da će jeftina stanogradnja, osim u Beograd, stići i u Novi Sad, Zrenjanin, Kikindu, Niš, Kragujevac...


U Novom Sadu spremili placeve

Grad Novi Sad trenutno raspolaže građevinskim zemljištem na više lokacije, čija namena je izgradnja objekata višeporodičnog stanovanja i za koje su već doneti urbanistički planovi. Parcele koje su u vlasništvu Grada i koje mogu odlukom Skupštine grada biti određene za realizaciju projekta izgradnje jeftinih stanova nalaze se u različitim krajevima grada, odnosno na Detelinari, u Veterniku, na Čeneju..., potvrđeno je za „Dnevnik” u JP „Zavod za izgradnju grada”.

Tako na Detelinari u Ulici Đule Molnara, Grad poseduje građevinsko zemljište namenjeno za izgradnju tri stambene zgrade, na kojem je moguće izgraditi oko 8.000 m² stambenog prostora, dok je u Veterniku, u Ulici Milana Tepića, moguće izgraditi oko 5.000 m² stambenog prostora.

Takođe napominjemo da je JP „Zavod za izgradnju grada”, u saradnji s gradskim upravama, spreman da se uključi u realizaciju projekta izgradnje jeftinih stanova, što podrazumeva pripremu materijala za donošenje odluke Skupštine grada kojom će se opredeliti parcele namenjene realizaciji tog projekta, za otuđenje građevinskog zemljišta i njegovo privođenje nameni u skladu s urbanističkim planovima, kao i aktivnosti na opremanju zemljišta objektima komunalne infrastrukture.

Izvor: Dnevnik.rs